fredag 29. august 2014

Pantone Høstfarger 2014

Når sommeren er på hell (eller helst enda tidligere) er det på tide å ta en titt på høstfargene. Pantone.com har alltid en fin oversikt over fargene som kommer, basert på New York fashion week.



Ta en titt på denne flotte oversikten over høstens fargetrender i dette dokumentet.

Og fargen "Radiant Orchid" er her årets farge. Tipper vi får se mer av den til høsten :)



Ønsker alle en god helg :-)

tirsdag 26. august 2014

Impuls-prosjekt

Her sitter man og planlegger hva man skal lage, hva man skal handle inn, farger, materialer, hvordan detaljene skal være... men det er jo alltid morsomst med de prosjektene man bare starter med på impuls fordi man plutselig fikk veldig lyst til å prøve å lage noe man har sett eller på en annen måte fått en ide om.

Slik var det med det nye hekle-teppet jeg plutselig har begynt på.

Det var en samtale på en strikkekveld som startet det hele, vi satt og snakket om ting vi hadde lyst til å lage og ideen festet seg og var slett ikke til å bli kvitt igjen :)



Jeg måtte jo bare prøve å få til å hekle disse fine stjernene. Teppet heter All-star blanket og er designet av Doris Chan, som lager superbra hekle-mønster og -bøker.  Mønsteret finnes i boken Crocheted Gifts: Irresistible Projects to Make & Give.
Jeg hadde ikke tid til å vente på boken, så jeg har prøvd å finne ut av det ved å se på bilder på nettet - tror jeg har klart det. Close enougth...



Jeg bruker standard superwashgarn fra ulike fabrikanter. Planen er å ha stjerner i ulike rødfarger, lys grå, mellom grå og noen få mørk grå. Jeg skal prøve å hekle de sammen når jeg har nok stjerner til en rad eller to, slik at teppet vokser etterhvert som jeg hekler ruter. Er spent på hvor langt jeg har kommet på teppet til jul. Det hadde jo selvsagt vært supert å være helt ferdig, men jeg har jo ekstremt mange planer om andre prosjekter, så her kommer det vel rett og slett an på hva jeg synes er morsomst. 
Den siste uken har hekling definitivt vært morsomst, trengte vel litt avveksling fra alle strikke-prosjektene :)


lørdag 16. august 2014

Sommer-favoritt

Dette er en kjole jeg sydde for noen uker siden - den har blitt en favoritt allerede :)



Det mønstrete stoffet i overdelen er en kjole som jeg bare elsker stoffet på, men fasongen og størrelsen var ikke helt meg lengre... Har lenge hatt lyst til å sy noe av stoffet og endelig fikk jeg gjort det. Bakstykket er en rest av jersey fra et annet prosjekt og resten av stoffene er nye stoffer fra Stoff og Stil. Det prikkete stoffet er fast stoff, de andre er jersey. Og kombinasjonen av jersey topp og fast stoff på nederdelen liker jeg, blir nok mer av det framover :) Det er skjult glidelås i siden. Mønsteret på overdelen er Onion 2013 og nederdelen er fra 50-talls kjolen



Jeg har nå laget fire kjoler der jeg kombinerer den samme nederdelen med ulike overdeler: 



Litt tilbehør må man jo også ha :)
Her har jeg funnet fram noen smykker av agat sammen med heklede blomster og lær, laget for en stund siden.




Holder også på å planlegge en kofte/jakke/cardigan til kjolen. Hadde først tenkt på turkis, lilla, syrin-rosa og hvit, men har landet på turkis og hvit. Trenger bare strikketid, mye strikketid...

søndag 10. august 2014

Feriehandel

Vi har vært i deilige Danmark og hatt noen late sommerdager.
Og det har blitt litt påfyll i garnlageret selv om jeg bevisst prøvde å unngå å oppsøke så mange garn- og stoffbutikker. Jeg har ikke akkurat behov for mer materiale, hverken stoff eller garn egentlig, men det er jo så mye som frister :)

Lett Lopi og Kauni til to kofter. Lett Lopi fra Byens Garngalleri i Rønde, Kauni fra Birn & Bagger Garn Og Strik i Ebeltoft.

Genser Byens Garngalleri, Rønde. Skal nok strikkes litt lengre.

Lekker topp fra BC garn, kjøpt i Garnværkstedet, Skødstrup
Garnværkstedet, Skødstrup: En ganske liten butikk i en bakgård i et tettsted utenfor Århus. Stort utvalg til tross for lite areale. Stort sett var det satt fram ett nøste av hver farge og resten av garnet var på lageret.

Birn & Bagger Garn Og Strik, Ebeltoft: Har flyttet til nye lokaler siden sist jeg var der og var mye hyggeligere nå synes jeg. Har bra utvalg av garn bl.a Kauni.

Byens Garngalleri, Rønde: Ny butikk siden sist jeg var der. Forhandler Lana Grossa garn og Lopi garn. En nydelig butikk med mange fristelser og tilbud og med en veldig hjelpsom og hyggelig innehaver. 

Men nå har jeg så utrolig mange planer at det blir vanskelig å prioritere rekkefølgen. Men først må jeg prøve å få fullført noe av det jeg holder på med!!!

lørdag 2. august 2014

Greengate cardigan og gul sommerkjole



Nå er Greengate jakka ferdig og en ny sommerkjole i 50-talls stil har jeg også fått laget.

Jakka er strikket i bomullsgarn fra toppen og ned (les mer om det her) med mønsterborder fra en gammel kofte som heter Angela. Jeg ble ikke helt fornøyd med fasongen, det gikk vel litt for kjapt med prøvingen midt i ferien dessverre. Men jeg er veldig fornøyd med fargene og detaljene. Den skulle bare vært bitte litt videre og ermehullet bitte litt dypere, men jeg kan jo håpe den utvider seg litt i bruk :)



Kjolen er sydd av tynn bomull fra Stoff og Stil, kjøpt inn for ett år siden eller var det to? Kantet med kantbånd og skjult glidelås i siden. Mønsteret på kjole-delen er fra retro kjolen (igjen) og toppen er fra det siste nummeret av Burda Style (07/2014).  Jeg likte toppen på kjolen veldig godt, men kunne nok med fordel ha foret den.


Jakken er jo strikket med tanke på Greengate skjørtet jeg sydde tidligere i sommer. Den bruker de samme fargene som i skjørtet, men siden skjørtet er så blomstrete så valgte jeg en helt enkelt mønstring.




Ønsker alle en fortsatt fin sommer. Nå forlater jeg syrommet en ukes tid for å feriere videre i Danmark :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...